Lördag
26 Jan 1 match
Söndag
10 Feb 1 match
Fredag
15 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match

Tre poäng mot Karlstad

17 februari 2019 15:39
SSL

2-3 seger och tre blytunga poäng


Söndagens match i Colorama arena var lite av en måstematch för bägge lagen. För Karlstad är det nedre strecket oroande nära och för Rönnby står slutspelsplatsen i vågskålen. Västerås Rönnby började så som laget gjort de senaste matcherna - svagt, ledning också för gästerna redan efter 2.33. Sedan ett stressat spel med många enkla avslut som Karlstads målvakt inte hade större bekymmer med. Inför andra var förändringar påkallade för att bryta mönster men inget som satte avtryck i Rönnbys spel. Under den mållösa perioden var det stolpskott, powerplay och straff för Rönnby. Karlstads backar plockade upp de returer som fanns att jobba på framför eget mål. Ett boxplay klarades också av under mittenperioden.

Inför tredje var det underläge med matchens enda mål. Nu skulle väl ändå Tigers spel lyfta ett snäpp? Izabell Rydell satte bollen i nät redan efter 1.56 och 20 sekunder senare ordnade Izabell Roos 1-2. En omarkerad Luize Bilinska framför Felicia Johansson såg till att Rönnbys glädje blev kortvarig, 2-2. Spelet rullade på och såg i stort ut som det gjort sedan första tekning. Rönnby tog en timeout efter tio minuter för att prata igenom saker och ting. Med sex minuter kvar av matchen distanssköt Julia Sidklev Persson 2-3 i powerplay. Ytterligare ett powerplay för Rönnby men denna rullades egentligen bara av utan några försök till hot framåt. Med en minut kvar kom Karlstads utvisade spelare in och genast plockades målvakten. Det var Rönnby som var närmast mål, tyvärr dock ett par missar i de öppna lägen som gavs. Slutresultat 2-3.

Vinst och tre sköna poäng men något skönspel var det inte frågan om i denna tuffa bortamatch. Starkt av Tigers att vända i tredje trots att spelet inte satt. Kommande match är hemma i Västerås söndag den 24 februari mot Warberg, ett lag som Rönnby förlorade mot i början av November.