Inför match mot Endre

13 februari 2019 10:30
SSL

Fredag 15 februari 19.00, Bombardier arena

Till helgen går Västerås Rönnby in i ett dubbelmöte. Fredag kväll 19.00 gästas vi av Endre IF och på söndag är det bortamatch mot Karlstad. Senast Västerås Rönnby mötte Endre var i höstas och då fick västeråslaget åka från ön med en 6-2 förlust. Det var 1-1 efter två spelade perioder men med en målrik sista period, hela 5-1 till hemmalaget.

Endre har under säsongen visat en förmåga att vinna jämna matcher och på så sätt också samlat ihop 40 poäng mot Rönnbys 25, Endre utmanar Täby om fjärdeplatsen och har även häng på trean Pixbo med 45 poäng. Senast i söndags var det Warberg som pressade Endre långt in i matchen men när Endre coachade aktivt och hårt genom att ge lagets spetsspelare extra tid blev det ingen diskussion. Avgörandet kom dock sent, med bara två minuter kvar var ställningen tre lika. I detta läge sköt Boberg 4-3, Steen 5-3 och Boberg även 6-3. Rönnby kommer till match efter en uddamålsförlust mot Pixbo. Laget hamnade i söndags snabb i ett tvåmålsunderläge, alla delar i laget var inte alls med från start. Rönnby tuggade sig efterhand in i matchen och utjämnade men inför den tredje perioden var det åter ett tvåmålsunderläge. En forcering kom och med en utdelning fram till 5-4 med minuten kvar att spela men närmare än så kom inte laget.

Västerås Rönnby är sjua och på slutspelsplats men behöver ytterligare några vinster för att vara på en mer säker mark för att verkligen vara klara för slutspel. Ned till nian Malmö är det sex poäng. När ett slutspel väl kommer igång är det en fördel att inte vara lag nummer åtta eller sju, då dessa ofta får möta serieettan eller tvåan i en kvartsfinal, just nu IKSU och Mora. Upp till Jönköping som är tabellsexa är det fyra poäng.

Vi ser fram mot en spännande match och en fin prestation av Tigers. Kom och stötta ditt lag.

Välkommen till Bomben på fredag!

För er som inte kan se innebandy när den är som bäst, live från arenan ses matchen via SSL-play.