Söndag
29 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Lördag
11 Jan 1 match
Fredag
17 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Endre IF klara för Västerås Floorball Cup

10 juli 2020 15:10
VFC

Den 11-13 september spelas första upplagan av Västerås Floorball Cup (VFC). Cupen riktar sig till elitlag på damsidan. Första lag ut att presenteras är Endre IF, välkomna!


Cupen spelas i Västerås nya Innebandy Arena som består av två fullstora innebandyplaner där matcharenan tar cirka 1200 besökare. I cupen kommer det att spelas i två klasser, SSL och Allsvenskan. Till varje klass tar vi emot 6 lag så totalt kommer 12 lag att delta i VFC i denna upplaga. Lagen delas upp i två grupper i respektive klass där alla lagen möter varandra. I respektive klass möts sedan ettan i grupp 1 mot ettan i grupp 2 osv. för att placera lagen i varje klass.

Målet med cupen är att få en riktigt bra matchhelg under försäsongen med hög kvalite på matcherna och så bra förutsättningar som möjligt runt om dessa. Därav spelas bland annat matcherna enligt ordinarie matchtid och naturligtvis i vår nya Innebandy Arena i Västerås.

Vi kommer löpande att presentera lagen som deltar i VFC. Naturligtvis deltar Rönnby Tigers med sina båda elitlag i respektive klass, utöver det har vi äran att få presentera första laget i SSL-klassen, Endre IF! Varmt välkomna!

Endre IF låg på fjärde plats när SSL avslutades säsongen 2019/20. Endre kommer som bekant från Visby där det finns en riktigt bra innebandykultur, säsongen 2019/20 snittade laget 826 besökare på sina hemmamatcher och toppade därmed publikligan i damernas SSL. Med det publiksnittet slår man fler av SSL lagen på herrsidan och en hög publiksiffra skapar naturligtvis bra förutsättningar för innebandy.

Endre har en bra tradition i att ta sig till slutspel och har så gjort 16 säsonger på rad.

Laget fortsätter även att värva från RIG Umeå och till denna säsong har man plockat in Ebba Bognesand som tug studenten i våras. Ellen Berglund från IBK Dalen är även hon ett av nyförvärven till upplaga 2020/21 av Endre IF. Även om man värvar utifrån har Endre bra ungdomsled att plocka ifrån där man bland annat har tecknat Rookiekontrakt med två egna spelare (Nellie Schwartz och Sara Söderstrand)

  • Vi väljer att delta i Västerås Floorball Cup för att få bästa möjliga motstånd inför seriestart. Upplägget passar oss perfekt och vi är nyfikna på att se nya Rocklunda Innebandy arena, säger Endre IFs huvudtränaren Philip Thiding.

Du följer allt om cupen på vår Facebooksida: Västerås Floorball Cup