Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Tisdag
02 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Match mot Karlstad på söndag

3 mars 2018 11:42
Matchguide

Och utvecklingslaget i allsvenskan går in i två helt avgörande omgångar.


På söndag åker Tigers till Karlstad. För Västeråslaget gäller varje match fram till den sista omgången en hel del. Ska tränarna och spelarna ge sig själva en möjlighet att haka på topp fyra som ger hemmaplansfördelar i kvartsfinal? Tigers har dock efter omgången mot Karlstad ett tufft program framför sig med topp tre lagen i de tre avslutande omgångarna.

Karlstad har haft bekymmer under serien. Redan under hösten fick huvudtränaren lämna båset. Innebandymagazinet har nyligen granskat hur det gått för lagen som skiftat tränare. Generellt är den positiva effekten i termer av inspelade poäng liten och för vissa lag till och med klart negativ efter ett tränarbyte men positiva undantag finns t.ex. för Warbergs damer. För Rönnbys motståndare Karlstad har skiftet av coach inte gett det stora lyft som föreningen hoppades på, i vart fall inte i meningen fler inspelade poäng före och efter. Med förra tränaren var snittet 0,9 per match, med nya 1,08. Karlstads senaste fem matcher har ändå inbringat sex poäng, och gjort att laget kunnat lämna nedflyttningshoten bakom sig bland annat en efter stark vinst i Visby. Senaste matchen slutade dock med en 1-0 förlust i Umeå mot IBK Dalen. Laget är sju poäng ovanför nedflyttning och har fem pinnar till sista slutspelsplatsen. Karlstad har givetvis inte lagt ned ambitionen att nå slutspel och då är ju matchen mot Rönnby otroligt viktig.

Rönnby kommer till match med en fin segersvit, de fem senaste matcherna har laget vunnit, den senaste i sudden mot Sirius. Tigers har parallellt med poängframgångarna haft problem med sjukdomar och inte heller till denna match kan samtliga spelare i truppen medverka från matchstart.

Matchen sänds via SSL.Play från Karlstad. Sändningen startar 13.20.

Utvecklingslaget i allsvenskan går in i två helt avgörande omgångar. Allt ligger i egna händer. Match mot Hagfors på söndag och sedan Karlstads utvecklingslag på hemmaplan. Bara att gå för det - in i röda zonerna och kriga!

På torsdag spelar Västerås Rönnby mot KAIS Mora i Bombardier Arena, se redan nu till att pricka in denna match i din kalender.