Två poäng mot Sirius

22 februari 2018 22:50
SSL

Vinst för Västerås Rönnby som hade svårt att prestera fullt ut

Matchen mot Sirius började med rätt avvaktande spel, inte alls den energi som Tigers visat de matcherna. Hemmalaget tog ändå ledningen i den femte spelminuten, målskytt Angelica Nordfeldt, assist Elin Björkman. Rönnby spelade omständigt och väl långsamt i ett powerplay, Sirius hade därför inga större problem att neutralisera. Rönnbys coacher var långt ifrån nöjda med det laget visade upp första 20. I början av andra kvitterade Sirius, inte alls orättvist sett till spelet i första. Tigers fick till två enkla mål med följden att Sirius tog time out. Rönnbyutvisning i bytet efter, Sirius time verkade ha gett laget energi via högre presspel. Inga fler mål under perioden men känslan var att Rönnby med visst flyt hade 3-1 efter två perioder. Ut till tredje kom ett taggat Uppsalalag. Reduceringen kom 1.41 in i perioden. Dags för en Rönnby timeout efter sju minuter. Sirius kvitterade efter 12.13, därefter ett intensivare spel från Rönnbys sida. 3-3 stod sig ordinarie tid ut och förlängning väntade med spel fyra mot fyra. Mängder med chanser under overtime, verkligen öppet när lagen gick för bonuspoängen. Matchen avgjordes av Elin Björkman och två poäng till Rönnby.

Sammanfattningsvis. Sirius är ett bra lag men helhetsbilden är att Västerås Rönnby hade svårt att prestera fullt ut ikväll. Trots detta två poäng även om tre hade varit så mycket roligare för fajten om fjärdeplatsen. Tigers är på samma poäng som Endre men med bättre målskillnad tog laget femteplatsen och bara en poäng efter fyran Täby men Tigers har en match mera spelad än de nämnda lagen, Endre och Täby möter för övrigt varandra på söndag.

Nästa match är mot Karlstad på bortaplan söndag 4 mars. Kommande hemmamatch är mot Mora torsdag den 8 mars. Då vill vi se hela föreningen på läktaren.