RÖN

Revanschsuget Rönnby jagar fjärde raka

12 januari 2018 15:00
Matchguide

Rönnby åker under söndagen till Gotland för att ta revansch på Endre. I det senaste mötet vann Endre med 3-2 efter att Rönnby gått från att ligga under med 2-0 till 2-2. Gästerna har visat fin form senaste tiden och jagar nu fjärde raka segern och vill ta revansch mot gotlänningarna.

Endre - Rönnby

Söndag 13.00 Ica Maxi Arena

Fem senaste Endre: V, V, F, V, V

Fem senaste Rönnby: V, V, V, F, F

Endre har hittat tillbaka till vinnarformen och har på de sex senaste matcherna endast en förlust. Inför söndagens möte skiljer det åtta poäng mellan Endre och Rönnby. Hemmalaget presenterade också en glädjande nyhet tidigare i veckan när man gick ut med att landslagsmeriterade Anna Moberg förlängt sitt kontrakt med Endre till och med 2020. Moberg har denna säsong gjort poäng i samtliga matcher förutom tre, någon som Rönnby bör se upp med.

Gästerna har visat upp fin form den senaste tiden och kommer med en rekordlång segersvit för denna säsong, tre raka matcher. Ett styrkebesked är att Rönnby för tre matcher sedan satte stopp för IKSU:s segersvit på åtta raka matcher, efter det har Västeråslaget alltså följt upp med två segrar till. Nu går man alltså för en fjärde och hoppas knappa in lite i toppen och framförallt Endre.

De båda lagen har drabbats samman en gång tidigare denna säsong, då vann Endre med 3-2. Gotlänningarna tappade en 2-0-ledning till 2-2 innan Sara Steen avgjorde efter drygt tretton spelade minuter i den sista perioden.